Informace a pokyny k údržbě šperků

Šperky z chirurgické oceli jsou oblíbené pro svou řadu výhod a charakteristických rysů:

  1. Hypoalergenní materiál
    Chirurgická ocel je ideální pro osoby s citlivou pokožkou nebo alergiemi na určité kovy, jako je nikl, který se často nachází v běžných špercích.
  2. Vysoká odolnost
    Tento typ oceli je velmi odolný vůči korozi, rezivění a skvrnám. Je to způsobeno přítomností chromu, který vytváří pasivní vrstvu ochrany proti těmto jevům.
  3. Trvanlivost
    Šperky z chirurgické oceli jsou odolné vůči poškrábání a otěru, což z nich dělá ideální volbu pro každodenní nošení.
  4. Nízká údržba
    Díky své odolnosti a nerezavějící povaze vyžadují šperky z chirurgické oceli minimální údržbu ve srovnání s jinými kovy, jako je stříbro nebo zlato.
  5. Moderní vzhled
    Chirurgická ocel má jasný, stříbřitý lesk, který dodává šperkům moderní a sofistikovaný vzhled. Její vzhled je velmi podobný bílému zlatu nebo platině, ale je dostupnější.
  6. Dostupnost
    Ve srovnání s drahými kovy jsou šperky z chirurgické oceli cenově dostupnější, což z nich dělá vynikající volbu pro módní šperky, které jsou zároveň kvalitní a stylové.
  7. Univerzálnost
    Díky svému neutrálnímu vzhledu se šperky z chirurgické oceli snadno kombinují s různými styly a jsou vhodné pro jakoukoliv příležitost, od každodenního nošení po formální události.

Pokyny k údržbě a použití šperků z chirurgické oceli:

  1. Čištění
    Pravidelně čistěte šperky měkkým, vlhkým hadříkem. Pro hlubší čištění použijte mírný mýdlový roztok, nanesený na jemnou látku nebo kartáček s měkkými štětinami. Po čištění důkladně opláchněte čistou vodou a vysušte měkkým hadříkem.
  2. Skladování
    Uchovávejte šperky z chirurgické oceli odděleně, aby nedošlo k poškrábání. Ideální je použít samostatné měkké pytlíčky nebo šperkovnici s měkkým podšíváním.
  3. Vyvarujte se kontaktu s chemikáliemi
    Aby vaše šperky zůstaly krásné, vyhýbejte se jejich kontaktu s chemikáliemi, jako jsou parfémy, vlasové spreje, mýdla a čisticí prostředky. Tyto látky mohou způsobit matnění nebo poškození povrchu.
  4. Vyhněte se nošení při sportu a fyzické práci
    Chraňte šperky před poškozením odřením nebo nárazy při sportovních aktivitách nebo těžké fyzické práci.
  5. Při koupání a plavání šperky sundejte
    Slaná voda, chlor a teplá voda mohou šperkům škodit, proto je před těmito aktivitami sundejte.
  6. Kontrola a údržba
    Pravidelně kontrolujte šperky na případné volné díly nebo poškození a v případě potřeby je nechte opravit profesionálem. 

Dodržováním těchto jednoduchých pokynů zajistíte, že vaše šperky z chirurgické oceli si uchovají svůj půvab a lesk na dlouhou dobu.